fbpx

3 tips tweedehands winkelen

3 tips voor winkelen in een tweedehands winkel

Winkelen in een tweedehands winkel is erg leuk. Maar kan soms is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Vintage pareltjes liggen niet voor het oprapen. Maar het is wel de manier om iets unieks in huis te halen. Daarnaast help je het milieu ook een beetje. Want tweedehands shoppen is naast dat het leuk is ook hartstikke duurzaam. Je portemonnee is ook blij. In een kringloopwinkel ben je goedkoper uit dan wanneer je alles nieuw koopt. Genoeg redenen om een rondje kringloopwinkels te doen. Daarom hebben wij wat handige tips op een rijtje gezet zodat winkelen in een tweedehands winkel een feestje wordt.

Bezoek regelmatig kringloopwinkels

De meeste kringloopwinkels krijgen wekelijks nieuwe spullen binnen. Als je een mooi vintage meubelstuk wil scoren. Is het verstandig af en toe een rondje door kringloopwinkels te lopen. Bij het shoppen in een tweedehands winkel moet je een beetje geluk hebben.
Dat is ook het leuke aan winkelen in kringloopwinkels. Soms kom je onverwachts verrassende items tegen. Natuurlijk zullen er keren bij zitten dat je niks vind. Maar als je dan echt iets moois hebt gevonden is dat de zoektocht in een tweedehands winkel driedubbel waard.

Wees kritisch

Alle spullen in een kringloopwinkel zijn tweedehands. Vaak zitten er genoeg items bij die nog in goede staat verkeren. Tijdens je bezoek aan een tweedehands winkel moet je extra goed kijken. Soms zijn er kleine beschadigingen die juist een meubelstuk dat vintage gevoel geven. Of er zijn beschadigingen die je zelf kan oplossen met een likje verf of schuurbeurt hier en daar. Maar soms is een meubelstuk echt op. Maak dan afweging kan ik dit opknappen of niet. Mocht dit niet het geval zijn, koop het niet. Maar heb jij geen twee linkerhanden en ben je helemaal in to do it yourself. Dan word je juist blij van meubels die vragen om een flinke opknapbeurt. Koop het meubelstuk voor wat minder en ga lekker aan de slag. Dat is juist zo leuk aan inkopen doen in een tweedehands winkel. Opknappers. Pinterest staat vol met diy’s. Laat je inspireren en ga op pad met een open blik.

Kringloopwinkel Secondhand

Neem de tijd

Tijdens je bezoek aan een tweedehands winkel is het belangrijk dat je echt je tijd neemt. Plan daarom je bezoek goed zodat je je niet gehaast voelt. Tijdens het rondstruinen zie je van alles. Stop alles wat je leuk vind in je mandje of winkelwagen. Ben je klaar met zoeken, bekijk de buit en maak de afweging. Wil je dit echt hebben? Is het een toevoeging aan je interieur? Met deze tactiek kan je goed je keuzes afwegen en hoef je niet terug de winkel in om op zoek te gaan naar dat ene kopje wat je leuk vind.
Ben jij nu geïnspireerd geraakt? Plan je bezoek. Kijk over nog een andere winkels in de buurt van je favoriete tweedehands winkel is en maak er een dagje uit van.

Breng ook eens een bezoekje aan Kringloop Secondhand