3 redenen voor de kringloopwinkel

Woningontruiming

Duurzaam

Maatschappelijk

Woningontruiming

Hergebruik

Stichting werk helpt!

Ophaalservice

Sociaal

Kringloopwinkel

Waarom kringloopwinkels zo leuk zijn?

Kringloopwinkels zijn leuk omdat..

Het bezoeken van een kringloopwinkel kan voor veel mensen een hele leuk dagbesteding zijn. Toch zijn er ook veel mensen die zich schamen voor het bezoeken van een tweedehandswinkel. Helemaal nergens voor nodig natuurlijk. Tweedehands spullen zijn juist in trek. Populaire termen zoals vintage en retro dragen hier aan bij. Een kringloopwinkel spreek daardoor een hele nieuwe doelgroep aan en wint aan populariteit bij vele. De vooroordelen die heersen rondom een kringloopwinkel kloppen vaak niet. De spullen worden vaak schoongemaakt en opgeknapt. De meeste kringloopwinkels bekijken ingebrachte spullen kritisch op kwaliteit. Alles wat kapot is of zo vies dat het niet meer schoon wordt, belandt bij de afval. Natuurlijk netjes gescheiden. De winkel zelf is moderner en is aantrekkelijk ingericht. Voor sommige mensen is het bezoeken van een kringloopwinkel een sport. Met een beetje geluk vind je de mooiste vintage pareltjes. Er is zelfs een groep die het afstruinen van kringloopwinkels tot werk heeft gemaakt. Wie slim inkoopt kan er zelf ook nog wat aan verdienen. Kringloopwinkels zijn er voor iedereen. Dit is terug te zien aan de diversiteit aan bezoekers. Van een studente die wat zoekt voor haar studentenkamer tot een oudere stel die een bedje zoekt voor hun kleinkind.

Denk aan het milieu

Als Kringloopwinkel zetten wij ons in voor mens en milieu. Door circulatie van gebruikte goederen te stimuleren wordt de afvalberg kleiner. Steeds meer mensen worden zich bewust van goed omgaan met onze aarde en het milieu. Produceren van nieuwe producten kost veel energie. Deze toenemende groei van milieubewustzijn zorgt ervoor dat steeds meer mensen ook duurzamere keuzes maken. Meeste mensen willen consuminderen maar willen ook af en toe nieuwe spullen. Beide doelen kunnen weg gestreept worden in een kringloopwinkel. Helaas moeten kringloopwinkel nog wel 21% btw afdragen. Een opvallende dubbele heffing die niet bijdraagt aan het stimuleren van hergebruik. Desalniettemin blijven kringloopwinkels zich inzetten voor verkoop van tweedehands spullen.

Fijn voor je portemonnee

Wat ook leuk is aan winkelen in een kringloopwinkel, zijn de fijne prijzen. De meeste spullen in een tweedehandswinkel zijn een stuk goedkoper dan wanneer je het in nieuw in een ‘normale’ winkel koopt. Daarnaast zijn spullen van een kringloopwinkel van betere kwaliteit dan nieuwe spullen uit een gewone winkel. Tegenwoordig worden spullen gemaakt om zo snel mogelijk weer kapot te gaan, zodat je om de drie jaar wel weer een nieuwe versie moet aanschaffen.

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal om maar kan je nog wel wat tips gebruiken? Lees vooral

3 tips voor tweedehands winkelen