Kringloop Amsterdam

Woningontruiming

Duurzaam

Maatschappelijk

Woningontruiming

Hergebruik

Stichting werk helpt!

Ophaalservice

Sociaal

Kringloopwinkel

Onze kringloopwinkel uit Amsterdam haalt spullen die geschikt zijn voor hergebruik gratis bij u op.

Kringloop Amsterdam

Wij halen spullen op om deze weer te verkopen in onze kringloopwinkel. Hiermee bevorderen we het hergebruik van goederen.

Deze winkel is onderdeel van Stichting werk helpt en spant zich in voor mens en milieu. Zo bieden wij ook een vrijwilligersplek voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Naast het ophalen van goederen voeren wij ook woningontruimingen uit en kunnen wij de woning weer bezemschoon opleveren.

Woningontruiming door Kringloop Secondhand

Door omstandigheden kan het zijn dat u een woning heeft die ontruimd worden. Wij halen spullen die geschikt zijn voor hergebruik gratis bij u op. Aan het afvoeren van afval zijn kosten verbonden.

Wij werken duurzaam, zoveel mogelijk van de spullen wordt hergebruikt. Afval wordt netjes gescheiden en afgevoerd.

Voor zakelijke en particuliere klanten, zo voeren wij ook ontruimingen uit van winkel en bedrijfspanden.

Ontruiming met spoed? Wij zijn zéér snel inzetbaar voor een ontruiming, zelfs al de volgende dag kunnen wij een ontruiming realiseren.

Ontruimingen voeren wij uit door heel het land en we zijn niet alleen dagelijks actief in Amsterdam maar ook bijvoorbeeld in Amstelveen, Badhoevedorp, Haarlem, Hoofddorp en Leiden.

De Voordelen van onze ontruimingsservice

1. Wij werken duurzaam, zoveel mogelijk wordt hergebruikt

2. Véél goedkoper dan andere ontruimingsbedrijven

3. Op korte termijn inzetbaar

4. Wij gaan respectvol met uw ontruiming om.

5. Ook winkel en bedrijfsontruimingen

6. Laminaat, tapijt of overige vloerbedekking wordt verwijderd

7. Kleine kluswerkzaamheden kunnen we ook uitvoeren.

8. Bezemschone oplevering

9. Eventueel ook schoonmaakwerk

Hergebruik van goederen

Door massaproductie en de goedkope prijzen van nieuwe producten hebben we tegenwoordig steeds meer spullen in huis. Ook willen we meegaan met de laatste trend en wordt er vaker gewisseld van interieur.

Tegenwoordig hebben we ook veel spullen in huis die we niet eens gebruiken en waar iemand anders nog profijt van kan hebben.

Na het overlijden van een dierbare of na verhuizen kan het voor komen dat u een heleboel spullen overheeft. Deze goederen zou iemand anders nog goed kunnen gebruiken.

Het is natuurlijk heel erg zonde om de spullen weg te gooien en bovendien ook ontzettend slecht voor het milieu.

De productie van nieuwe meubels is een van de grootste milieuvervuilers op dit moment. Ook worden hiervoor een heleboel bomen gekapt, bijvoorbeeld in het Amazonegebied.

Deze ontbossingen en milieuvervuiling kunnen we tegengaan door meer te gaan hergebruiken. Heeft u er al eens over nagedacht om een bezoekje te brengen aan de kringloopwinkel?

Waar de kringloopwinkel vroeger een stoffig en muf imago had is dat tegenwoordig wel anders. Vroeger hing er een beetje een taboe op de kringloop maar dat is gelukkig niet meer zo, steeds meer mensen hebben de weg naar de kringloop gevonden. Harstikke goed voor het milieu en voor de portemonnee, in de kringloopwinkel kunt u hele mooie spullen vinden voor een lage prijs.

Wij proberen deze fijne ontwikkeling te stimuleren door de kringloopwinkel toegankelijker en aantrekkelijker te maken.

Sociaal belang van de kringloop

Naast hergebruik is de winkel ook op sociaal gebied erg nuttig. Zo biedt het een werkervaringsplek of vrijwilligersbaan voor mensen die een steuntje kunnen gebruiken of mensen die het gewoon heel erg leuk vinden om hun tijd nuttig te besteden.

Wij maken veel mee dat mensen het ontzettend leuk vinden om in een winkel te werken. Tevens is het een gelegenheid om onder de mensen te zijn en om aanspraak te hebben van anderen.

Ook leuk voor u om te weten dat spullen die u doneert hierbij een bijdrage aan leveren. Met uw gedoneerde spullen kunnen wij dit mogelijk maken.

Stichting werk helpt

Omdat we met de kringloopwinkel zo veel goede doelen willen steunen hebben we een stichting in het leven geroepen.

Deze stichting is er om het hergebruik van goederen te stimuleren én om mensen met een achterstand weer aan een baan te helpen.

Voor het milieu is het beter als we spullen hergebruiken en de kringloopwinkel draagt hieraan bij. Door de winkel aantrekkelijker en hip te maken proberen we dit proces van hergebruik te stimuleren.

De winkel biedt een plek voor mensen om te integreren, werkervaring op te doen en om uit sociaal isolement te komen.

Er zijn nog altijd veel mensen die de hele dag alleen thuis zitten en amper aanspraak hebben met anderen. Het is voor deze groep heel moeilijk om dit zelf te doorbreken en om de draad weer op te pakken. Door deze mensen in de kringloopwinkel een plekje te geven worden ze hier mee geholpen en wordt er op dit gebied mooi resultaat gehaald in het her integreren.

Welke spullen haalt de kringloopwinkel op?

Innamevoorwaarden

Alle spullen die in de kringloopwinkel nog verkocht kunnen worden. Kort gezegd houdt dit in dat de spullen schoon werkend en compleet moeten zijn. Maar door het grote aanbod en omdat niet alles verkocht wordt in de winkel vallen een paar dingen buiten onze innameservice

Niet geschikt voor hergebruik:

– Donker eikenhouten meubels

Deze meubels krijgen we héél veel aangeboden en raken wij niet meer kwijt.

– Zonnebank en hemels

– Afval

– Autobanden

– Videobanden

– Printers

– Gebruikte frituurpannen

– Videobanden

– Waterbedden

Hoe laat ik mijn spullen ophalen?

U maakt eenvoudig een ophaalafspraak. Dit kan op 4 manieren:

Telefoon: 025-34 88 74

Email: info@www.kringloopsecondhand.nl

Whatsapp: 06 30 21 90 84

1. Bij voorkeur de goederen aanbieden op begane grond en op een centrale plaats. Bent u zelf niet in staat om dit te realiseren geeft dit dan aan bij het maken van de afspraak. Dan zoeken onze medewerkers naar een passende oplossing.

2. In een flat of portiek de goederen aanbieden zo dicht mogelijk bij een lift.

3. Meubels die niet in zijn geheel getransporteerd kunnen worden dienen door u zelf gedemonteerd te zijn.

4. Huisraad in dozen verpakken of in een zak

5. Kleding aanbieden in zakken.

Complete inboedel

Wij hebben de beschikking over het transport en de materialen om de volledige inboedel mee te nemen. Geef dit wel aan bij het maken van een afspraak dan kunnen we hier rekening mee houden. Wij houden dan genoeg plek over in de vrachtwagen om alles mee te nemen. Wilt u een complete inboedel laten op halen en zit hier ook afval bij? Voor het afvoeren van afval brengen wij kosten in rekening. Mogelijk heeft u te maken met een woningontruiming? Dan kan onze kringloop u helpen in Amsterdam.